איך למנוע מזה ללכת רחוק מדי?

בין אם יש לכם בית עם גינה ובין אם אתם גרים בדירה, אפשר בהחלט לשחרר את החתול שלכם. אבל, במקרה זה, עדיף להרגיל אותו לא ללכת רחוק מהבית שלך, אחרת הוא יחווה שעות או אפילו ימים של חרדה. הנה איך!

טוב לדעת : לשחרר את החתול שלך זה מעל הכל לשמח אותו, כמובן, אבל זה אומר גם לקחת את הסיכון שמשהו יקרה לו (תאונת דרכים, נפילה, שכרות, אובדן כיוון וכו'). לכן חיוני להיות מודעים לסכנה לפני קבלת החלטה כזו!

1. שלב ראשון: להרגיל אותו לפנים

אם זה עתה עברת דירה או זה עתה אימצת את החתול שלך, זה חיוני תתרגלו לזה, ראשית, בתוך הבית שלכם. ואכן, לפני היציאה לחקור את הסביבה, עליו קודם כל להכיר את ביתו החדש. ומסיבה טובה, אם הוא מחשיב את הפנים שלכם כ"ביתו", יהיה לו קל יותר לחזור אליו.

לכן הפנים של הבית שלך חייב להפוך ל- אזור מרכזי בשטחה, כלומר היכן החתול שלך ישן, משחק וניזון. לשם כך תנו לו לנכס לעצמו את המקום על ידי שפשוף בקירות וברהיטי הבית. זו הדרך שלו לסמן את הטריטוריה שלו. לְמַעֲשֶׂה, הוא מפיץ את ריחו לכל מקוםמה שגורם לו להרגיש בטוח.

2. שלב שני: שחררו אותו… תחת מעקב

אחרי בערך חודש כדי לגלות את ביתו החדש, החתול שלך מוכן להרחיב את הטריטוריה שלו ולצאת החוצה. ראשית, פתחו לו את הדלת (או החלון). תן לו לצאת החוצה בכוחות עצמובלי להכריח את זה.

הישאר בקרבת מקום כדי לצפות בו, ובעיקר, תמיד להשאיר את הדלת פתוחה על מנת לתת לו אפשרות לחזור כשמתחשק או אם יפחד. מצד שני, אם הוא מתחיל להתרחק מדי לטעמכם, הזכירו לו בעדינות. אם הוא יחזור אליך, אל תהסס לתת לו פינוק קטן.

חתלתול בחוץ
קרדיטים: Wirawan Sosuwansaman / iStock

שימו לב, ליתר ביטחון אפשר לתת לו גם לגלות את החלק החיצוני של הבית עם רתמה ורצועה.

3. שלב שלישי: הרגילו אותו לחזור

ברגע שלחתול שלך יש טעם לחופש, אולי הוא ירצה לצאת קצת מעבר לגבולות שהטלת עליו בעבר. במקרה הזה, תן לזה להיות, אבל להתקשר אליו אחרי 5 דקות בטיול ה"גדול" הראשון שלו. ואז, בפעם השנייה, התקשר אליו בחזרה לאחר 10 דקות, וכן הלאה. הגדל בהדרגה את זמני היציאה שלו.

המטרה היא לקרוא לזה באופן קבוע (תמיד עם פינוק מתוק, כמובן) כך שישמור על ההרגל לחזור מיד לאחר מכן. ומעל הכל, כדי שהוא לעולם לא יתרחק יותר מדי. גם אם, בניגוד למה שאפשר לחשוב, החברים החתוליים שלנו כמעט ולא מתרחקים מהאזור סביב ביתם.

עם זאת, היזהר, אם החתול שלך לא עונה לשיחות שלך ואינו חוזר, אל תנזוף בו כשהוא חוזר. אכן, זה פשוט יגרום לו להניא אותו עוד יותר מלציית לך בפעם הבאה. מצד שני, אל תתגמלו אותו, פשוט תתעלמו ממנו.

אמצעי זהירות שיש לנקוט לפני שתשחרר את החתול שלך

לפני שתשחרר את החתול שלך, אתה בהחלט חייב לנקוט במספר אמצעי זהירות:

  • תזהה את זה באמצעות א שבב. בדרך זו, אם כדור השיער שלך צריך לברוח או ללכת לאיבוד, ניתן ליצור איתך קשר במהירות אם הוא נמצא.
  • עדכני את החיסונים שלך. ואכן, במהלך טיוליו, הוא יכול היה לבוא במגע עם חתולים חולים או בעלי חיים.
  • לטפל בו נגד פרעושים וקרציות.
  • תלעי אותו. כזכור, החתול שלך חייב לעבור תילוע 4 פעמים בשנה.
  • לעקר אותו. יש מספיק חתולים על פני כדור הארץ, כולל חתולים נטושים, אין צורך להוסיף עוד!